Op zoek naar een Raspberry Pi starter kit?

Raspberry Pi starter kit

Leuk! Je wilt een Raspberry Pi starter kit gaan kopen! In dit artikel lees je alles wat je moet weten om een goede keuze te kunnen maken. Er zijn veel verschillende starter kits verkrijgbaar. We gaan vooral in op voor wie welke kit het beste is.

Welke kit past bij jou?

Als eerste moet je kijken welk type kit bij jou past. Wat voor gebruiker ben je eigenlijk? We onderscheiden de gebruikers in de volgende klassen:

  • Nieuw, nog nooit met elektronica gewerkt.
  • Semi nieuw, al wel met elektronica gewerkt, maar niet met Raspberry Pi
  • Ervaren, al bekend met Raspberry Pi, maar wilt een upgrade

 Nieuwe gebruikers

Als je volledig nieuw bent met Raspberry Pi en elektronica zul je een uitgebreide kit nodig hebben.

Je hebt alle basis benodigdheden nodig. Dit zijn een Raspberry Pi boards, een voeding, een behuizing, een micro-SD kaart, een (Micro) HDMI kabel, en een behuizing. Naast de basisbenodigdheden is het handig om accessoires te hebben. Dit kunnen kabeltjes, sensoren, motoren en andere componenten zijn. Het is ook mogelijk om een camera aan te sluiten op je board. Deze zitten echter meestal niet in een starter kit. Als je startende bent wil je ook een goede handleiding. Niet alle kits beschikken over een handleiding. Houdt hier dus rekening mee! Bedenk van te voren ook goed wat je wilt bereiken met jouw Raspberry Pi starter kit. Wil je een robotje maken, een server draaien, je domotica aansturen of iets totaal anders? Kies hier de juiste onderdelen en handleiding voor.

Raspberry Pi starter kit

Semi nieuwe gebruikers

Als je je al ervaren elektronica gebruiker bent beschik je waarschijnlijk al over een aantal componenten. Als dat het geval is hoef je slechts een Raspberry Pi starter kit met de basis benodigdheden aan te schaffen. Uiteraard kun je wel een uitgebreidere kit nemen als je componenten mist, maar dit is waarschijnlijk niet perse nodig. Wellicht heb je nog wel een handleiding nodig. Raspberry Pi is namelijk wel erg anders dan een platform zoals Arduino. Zoek goed uit wat voor handleiding toegevoegde waarde geeft aan jouw huidige stand van kennis.

Ervaren gebruikers

Leuk je bent al jaren fan van Raspberry Pi! Je hebt waarschijnlijk alle componenten en accessoires al. Je hoeft dus alleen een kit met de basisbenodigdheden. Toen de Raspberry Pi 3 uitkwam kon je de accessoires van je 2 model B blijven gebruiken. Helaas kan dat niet meer bij de Raspberry Pi 4B. Alle accessoires die je bij de 2 en 3 serie gebruikte zijn niet meer te gebruiken. Alles behalve de Micro-SD kaart. Je kunt bij het uitzoeken van je nieuwe Raspberry Pi starter kit dus gaan voor een basisversie zonder handleiding. Je hoeft alleen een Raspberry Pi board, voeding, micro-HDMI kabel, en een behuizing. Voor de rest kun je wel alle componenten die je al had gebruiken.

Samenvatting

Hoe nieuwer je bent hoe meer onderdelen je nodig hebt. Als je net start zul je net wat dieper in de buidel moeten tasten dan als je je al een ervaren gebruiker bent. Uiteraard krijg je wel veel waarde voor je geld. Je krijgt meer informatie en leuke componenten. Het is zeker de moeite waard om te beginnen met een Raspberry Pi starter kit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *