Online marketing, wat is dat?

Vroeger zagen we vaak reclame op TV die door bedrijven gemaakt waren. Maar tegenwoordig, ook al zijn de TV reclames er nagenoeg nog steeds, we zijn reclame nu ook op internet. Dit komt vrijwel altijd door online marketing. In dit artikel bespreken we wat online marketing is en hoe bedrijven dit inzetten (Bron: www.reputatiefabriek.nl).

Wat is online marketing?

Online marketing is eigenlijk hetzelfde als marketing, maar dan online en met online bedoelen we op het internet, via applicaties of andere medium waar 4G of een router voor nodig is. Denk daarbij aan advertenties op websites en social media. Of zelfs mails die u krijgt van bedrijven met aanbiedingen en andere dergelijke mails die u iets willen aansmeren. Maar er zijn ook andere meer subtielere manieren van online marketing, bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie waarbij er gebruik wordt gemaakt van keywords in verband met landingspaginas of websites die verwerkt worden in artikelen, websites of startpagina websites.

Hoe zetten bedrijven online marketing in?

Voor bedrijven is online marketing enorm belangrijk geworden, omdat het merendeel van Nederland een groot deel van hun tijd op het internet spendeert. Daarom doen bedrijven aan online marketing. Maar voor veel bedrijven kan het ook teveel tijd kosten. In deze gevallen kiezen bedrijven ervoor om hun online marketing te laten uitbesteden. Hierdoor wordt een online marketing bureau ingehuurd om deze diensten te verrichten. Een online marketing bureau zal allereerst een SEO Quickscan doen van de website van het bedrijf om zo een profiel neer te zetten en zullen vanuit daar een plan opmaken wat het beste is voor het bedrijf. Zo zal het bedrijf het allerbeste halen uit online marketing. Daarnaast, krijgt het bedrijf naast meer tijd terug ook kwaliteit voor hun geld. Aangezien online marketing bureaus gespecialiseerd zijn in online marketing strategieën en methodes.