Hoe werkt een VPN verbinding?

  • door

We hebben het allemaal wel eens gebruikt, of misschien heb je er weleens van gehoord. Een VPN verbinding. Zeker nu we veel vanuit huis werken is het belangrijk dat je een veilige internetverbinding hebt thuis. Maar hoe werkt dat eigenlijk precies? Wij leggen het uit!

Wat is het?

Een VPN-verbinding werkt op de achtergrond en verandert dus niks in het gebruik van de computer of smartphone. Al je internetverkeer wordt versleuteld waardoor andere partijen (zoals hackers, overheden, internetproviders, websites en je werkgever) niet meer kunnen zien waar jij mee bezig bent op het internet. Daarnaast wordt het internetverkeer via de VPN-server omgeleid waardoor je locatie wordt verborgen. 

Hoe maak je hier gebruik van?

Om daadwerkelijk verbinding te maken met een VPN netwerk moet je vaak een VPN abonnement hebben. Tegenwoordig zijn er tientallen VPN aanbieders. Om zeker te zijn dat je privacy goed wordt beschermd én je internetverbinding niet traag wordt is het belangrijk een abonnement af te sluiten bij een goede VPN aanbieder. Een goede plek om te beginnen is goodvpnservice.com. Hier worden alle VPN aanbieders met elkaar vergeleken op verschillende punten. Zo kan je een VPN abonnement vinden die bij jou past!

Momenteel is NordVPN onze eerste keus aanbieder vanwege de bewezen betrouwbaarheid én het gebruiksgemak. Je kan NordVPN op verschillende apparaten installeren en je kan deze VPN uitproberen met een 30 dagen geld-terug-garantie. Als het dan toch niet bevalt zit je niet vast aan nog een abonnement van een jaar. Dat is natuurlijk wat iedereen wil! Neem dus snel een kijkje bij good vpn service voor de beste VPN verbindingen.